Advies over Informatieplicht positief ontvangen

ODNV heeft recentelijk een aantal brieven verstuurd naar bedrijven die, volgens ons, nog niet voldaan hebben aan de Informatieplicht energiebesparing. Bij deze brief hebben we ook een informatiefolder gedaan van Mijn EML.nl. Dit is een erkend bedrijf dat via de Energieke Regio is geselecteerd om ondernemers bij te staan bij het indienen van de Informatieplicht.

Zo kwam dit ook een bij het bedrijf Kok Experience B.V. in Harderwijk terecht.

Bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of meer dan 25.000 m3 aardgas verbruiken moeten voor 1 juli 2019, volgens de Informatieplicht, doorgeven welke energiebesparende maatregelen ze al hebben doorgevoerd of nog gaan doorvoeren. Voor veel ondernemers is dit best een lastige klus.
Johan Kok van Kok Experience B.V. was in gesprek met Energieke Regio, die vervolgens een artikel schreef:

Energieke Regio was vandaag op locatie bij Kok Experience B.V. te Harderwijk. Johan Kok van Kok Experience B.V. vertelt:

“Via de Omgevingsdienst Noord Veluwe kreeg ik een brief dat wij ons nog niet hadden aangemeld bij RVO, dit vanwege onze informatieplicht energiebesparende maatregelen, gelukkig zat daar een informatiefolder bij van Energieke Regio, direct een mailtje gestuurd of ze ons konden bij staan met het invullen van alle gegevens. Dezelfde dag een mailtje terug voor een afspraak en binnen een halve dag was alles geregeld, de RVO aanvraag, alsmede het plan van aanpak voor de besparende maatregelen, zo zie je maar weer, wat een folder niet kan doen om iets snel te regelen!”

Bron: Kok Experience B.V. – Informatieplicht Energiebesparing

Johan Kok vond de hulp dus heel vlot, prettig geregeld én ook voor een schappelijke prijs.