Omgevingsdienst Veluwe van start

Na een intensieve periode van voorbereiding en implementatie zijn ruim 130 collega’s op 1 januari gestart bij hun nieuwe werkgever Omgevingsdienst Veluwe (ODVeluwe). ODVeluwe komt voort uit de succesvolle fusie van Omgevingsdienst Noord-Veluwe en Omgevingsdienst Veluwe IJssel.

Het officiële startsein is gegeven tijdens een feestelijke brunch met alle nieuwe collega’s en betrokkenen. De start van ODVeluwe is voor bestuursvoorzitter Pouwel Inberg een belangrijke mijlpaal. “Ik ben erg trots op de nieuwe organisatie die van start is gegaan. De twee omgevingsdiensten hebben het in een korte tijd voor elkaar gekregen om in harmonie te fuseren. Een bijzonder resultaat, waarmee we sterke positie hebben als uitvoeringsorganisatie in de regio Veluwe.”

Bundeling van krachten

Door de bundeling van krachten kan de nieuwe organisatie beter inspelen op de nieuwe Omgevingswet en de ontwikkeling naar een datagedreven informatiedienst op het gebied van milieu en duurzaamheid. De fusie resulteert ook in een robuuste organisatie, in lijn met de aanbevelingen uit het rapport van de commissie Van Aartsen.

Toekomstbestendig

“Onze mensen leveren dagelijks een essentiële bijdrage aan een veilige en gezonde leefomgeving,” zegt Menno van Dam, directeur van ODVeluwe. “Een groeiende organisatie die in staat is om kennis, expertise en daadkracht te bundelen. Zo kunnen we meer specialismen ontwikkelen en zijn we als organisatie toekomstbestendig.  Een omgevingsdienst met als fundament betrokken professionals met liefde voor de leefomgeving,” voegt Van Dam toe.

Bekijk de animatie waarin de fusie wordt toegelicht: Omgevingsdienst Veluwe – YouTube